VIDEO LEKCIJE

Vpišite se na e-novičke, če želite biti obveščeni, kdaj bodo na voljo

Števila od 1 to 10

Učenje angleščine je lahko razgibano in zabavno. Naučite otroka števila od 1 do 10 v angleščini s pomočjo igre.

Števila od 10 do 20

Zapis števil od 10 do 20 je enostaven, če je učenje angleščine popestreno z barvami in vzorci, ideja tudi za učence z disleksijo.

Števila od 10 do 100

Učenje števil od 10 do 100 za vizualni tip. Učenje angleščine (zapisa in izgovorjave števil) je lažje s pomočjo logike, reda, vzorca in barv.

Sistem števil od 1 do 100

Učenje angleščine za otroke za celoten angleški sistem zapisa in izgovorjave števil s pomočjo barv, logike in pomena. Brez piflanja.

Video lekcije so krasen način, da otrok še 1-krat ali pa 10-krat sliši, vidi in doživi razlago šolske snovi. Razlaga je razdeljena v več krajših video lekcij, ki si smiselno sledijo, da otrok svoje znanje postopno nadgrajuje. Samo tako se preprečijo luknje v znanju in se zgradi res trdno znanje z razumevanjem. Takšno znanje pa se ne pozabi.

Včasih otroci v šoli ob vsem dogajanju v razredu in v svoji glavi enostavno ne sledijo povsem učiteljevi razlagi. Zato so tu video lekcije, v katerih na svoj način razložim posamezen sklop snovi. Vsaka snov je razdeljena na manjše enote, ki si smiselno sledijo, da se znanje zgradi od čisto osnovnih elementov do kompleksnih besedil.

Predvsem pri razlagi upoštevam svoje izkušnje zadnjih 12 let poučevanja. Da si čim hitreje zapomnijo novo snov, otroci potrebujejo: barve, gibanje, igro, poslušanje, ponavljanje, igranje vlog, rime in druge tehnike za lažje pomnjenje in priklic.

V video lekcijah pri vsaki snovi uporabljam malo drugačen pristop. Ob razlagi delim tudi svoje ideje, kako otroka resnično spodbuditi, da je 100% pri učenju skozi gibanje, pisanje, govorjenje, poslušanje, odzivanje … skratka, da je aktiven, kajti šele takrat se zares uči. Te ideje so lahko nadvse koristne predvsem za starše, da poskusite, kar preverjeno že deluje, in ne izgubljate časa z razbijanjem svoje glave z vprašanjem: »Kako naj otroka pripravim do učenja angleščine?«