Znam angleščino - video lekcije za 5. razred

Kaj je program Znam angleščino - video lekcije za 5. razred?

To je način učenja z video lekcijami, pri katerem:

 • otrok sliši, vidi, doživi razlago šolske snovi,
 • aktivno sodeluje (učenje besed in slovnice z različnimi pristopi),
 • otrok se snov uči na sistematičen in postopen način, po majhnih korakih in z veliko utrjevanja, temu so namenjene priložene vaje,
 • otrok spoznava svoj učni stil in preizkusi različne ideje in načine, da si hitreje zapomni novo snov,
 • program je lahko v veliko pomoč otrokom z disleksijo in motnjami pozornosti, da se poskusi otrok učiti še na drugačen način, kot ga je vajen,
 • razbremenitev in pomoč za starše, ki bi radi otroku razložili snov ter mu pomagali, da se uči sproti (učenje dva popoldneva pred ocenjevanjem je pri angleščini recept za slabo znanje in ocene.)

Kakšna je vloga staršev pri uporabi programa Znam angleščino - video lekcije?

Starši skupaj z otrokom:

 • poiščete naslov teme, ki jo obravnavajo v šoli: približno 2 minuti.
 • pogledata, koliko video posnetkov je pri izbrani temi, ter določita, kdaj si otrok ogleda 1 ali 2 videoposnetka na teden.
 • otroku natisnete vajo, ki je poleg video posnetka: približno 30 sekund.
 • Ko otrok reši vajo, si vi pomagate z rešitvami ter skupaj pregledata, kako uspešen je bil pri reševanju: približno 3 minute.
 • otroka spodbudite, da vpisuje svoje dosežke v dnevnik uspehov: približno 1 minuta.

Za največjo in najbolj dragoceno spodbudo vi vpišete svoj komentar v dnevnik uspehov. Zabeležite, kaj je že izboljšal otrok – 2 minuti. Dnevnik uspehov je priložen programu in je odličen način opazovanja napredka in spodbude. Priznajmo si, da šele ko opazimo, da nam gre bolje, želimo postati še boljši, zato je to tako pomemben del učenja! Vse je priloženo in razloženo v programu. Torej starši porabite približno 10 minut, otrok seveda malo več.

4 videi, kako se naučiti števila + ideje za igro v angleščini

Števila od 1 to 10

Učenje angleščine je lahko razgibano in zabavno. Naučite otroka števila od 1 do 10 v angleščini s pomočjo igre.

Števila od 10 do 20

Zapis števil od 10 do 20 je enostaven, če je učenje angleščine popestreno z barvami in vzorci, ideja tudi za učence z disleksijo.

Števila od 10 do 100

Učenje števil od 10 do 100 za vizualni tip. Učenje angleščine (zapisa in izgovorjave števil) je lažje s pomočjo logike, reda, vzorca in barv.

Sistem števil od 1 do 100

Učenje angleščine za otroke za celoten angleški sistem zapisa in izgovorjave števil s pomočjo barv, logike in pomena. Brez piflanja.

Video lekcije so krasen način, da otrok še 1-krat ali pa 10-krat sliši, vidi in doživi razlago šolske snovi. Razlaga je razdeljena v več krajših video lekcij, ki si smiselno sledijo, da otrok svoje znanje postopno nadgrajuje. Samo tako se preprečijo luknje v znanju in se zgradi res trdno znanje z razumevanjem. Takšno znanje pa se ne pozabi.

Včasih otroci v šoli ob vsem dogajanju v razredu in v svoji glavi enostavno ne sledijo povsem učiteljevi razlagi. Zato so tu video lekcije, v katerih na svoj način razložim posamezen sklop snovi. Vsaka snov je razdeljena na manjše enote, ki si smiselno sledijo, da se znanje zgradi od čisto osnovnih elementov do kompleksnih besedil.

Predvsem pri razlagi upoštevam svoje izkušnje zadnjih 12 let poučevanja. Da si čim hitreje zapomnijo novo snov, otroci potrebujejo: barve, gibanje, igro, poslušanje, ponavljanje, igranje vlog, rime in druge tehnike za lažje pomnjenje in priklic.

V video lekcijah pri vsaki snovi uporabljam malo drugačen pristop. Ob razlagi delim tudi svoje ideje, kako otroka resnično spodbuditi, da je 100% pri učenju skozi gibanje, pisanje, govorjenje, poslušanje, odzivanje … skratka, da je aktiven, kajti šele takrat se zares uči. Te ideje so lahko nadvse koristne predvsem za starše, da poskusite, kar preverjeno že deluje, in ne izgubljate časa z razbijanjem svoje glave z vprašanjem: »Kako naj otroka pripravim do učenja angleščine?«

Za koga so video lekcije?

Za učence 5. razreda in njihove starše, ki želijo pomagati svojemu otroku pri angleščini, da:
razume snov, ki jo obravnavajo v šoli,
se zna lotiti učenja doma,
– spozna nove načine učenja (še posebno za otroke z motnjami pozornosti ter za dislektike),
– sproti rešuje dodatne vaje, ki se nanašajo na snov (žal nekaj minut, ki jih namenijo za vajo v šoli, večini otrok še zdaleč ne zadošča).
– se sprijazni z dejstvom, da z vztrajnim ponavljanjem in utrjevanjem postaja vse boljši pri angleščini,
premaga odpor do učenja in/ali angleščine
izboljša tudi ocene v šoli.

Kaj obsegajo video lekcije?

Video posnetki obsegajo tri sklope tem, ki jih učenci v 5. razredu spoznajo v različnih učbenikih. Vrstni red tem se lahko razlikuje od vrstnega reda v učbeniku vašega otroka, snov je pa ista za vse petošolce.

1. sklop:
V 29 video posnetkih skozi sistematično razlago korak za korakom usvojijo:

 • osebne zaimke (I, you, he, she, it, we, you, they),
 • glagol biti (am, is, are) (trdilno, nikalno, vprašalno),
 • glagol imeti (‘ve got, ‘s got) (trdilno, nikalno, vprašalno),
 • glagol moči/znati (can, can’t),
 • dele telesa in opis telesa,
 • števila do 100 in sistem zapisa števil do 100.

2. sklop
V 21 posnetkih otrok spoznava in utrjuje dve zelo obsežni temi:

 • oblačila/oblačenje,
 • pospravljanje oblačil,
 • živali, dele živali, kako se gibajo, prehranjujejo, kaj nam dajejo,
 • opis živali z vsemi osnovnimi strukturami, ki naj bi jih otrok že razumel in znal uporabljati do 5. r.

Pri vseh teh videih se sistematično nadgrajuje in utrjuje osnovno znanje, da otroka postopno pripeljem do samostojnega sestavljanja opisov. Iz razumevanja besed in stavkov se razvija razumevanje besedil. Iz sprva kratkih in preprostih stavkov se razvija sposobnost samostojnega pisanja v angleščini.

3. sklop
V 29 posnetkih predelamo:

 • hrano in pijačo,
 • pripravo hrane,
 • kaj ima kdo za zajtrk, kosilo ali večerjo,
 • kaj ima kdo rad in česa ne,
 • stavbe v kraju ali mestu,
 • poklice, ki jih ljudje opravljajo,
 • vreme, letne čase ter oblačenje, ki je primerno vremenu oz. letnemu času,
 • na koncu pa še sorodnike ter opis sorodstvenih razmerij in opis družine.

Poleg lekcij je v program vključen tudi odličen pripomoček za motivacijo:
dnevnik uspehov ter moja osebna podpora za vprašanja v zaprti FB skupini.

Kako bo mojemu otroku program Znam angleščino pomagal, da se uči?

V videih ponujam čisto konkretne predloge, kaj lahko otrok naredi skupaj z mano, da se zares nauči. To ne pomeni, da zgolj sliši, kaj je treba, ampak da zares naredi. Vi skupaj z njim preverite, kako dobro je naredil, in to vestno zabeležita v dnevnik uspehov.

Pri razlagah sem vključila različne možnosti in ideje učenja za različne učne tipe otrok. Še posebej pozorna sem na otroke z motnjo pozornosti ter dislektike, ki potrebujejo aktivno učenje. Ideje črpam tudi iz svojega znanja sistemskega integrativnega coachinga ter nevrolingvističnega programiranja, zato je vsakič razlaga malo drugačna.

Kako se učiti, prikažem postopoma, da otrok lahko naredi sam vajo in doživi svoj napredek pri učenju. Žal sicer ideje niso vredne nič, ker otrok ne more preveriti, koliko mu predlagani novi način ali pristop k učenju zares pomaga. Saj veste, od ideje, da bi jedli pico, se še ne najemo.

Lahko z otrokom preizkusiva program Znam angleščino – video lekcije za 5. razred pred nakupom?

Seveda lahko. Omogočim vam brezplačen dostop do demo verzije programa, ki pa je zelo kratka različica, res za pokušino. Izbrala sem temo živali. Izpolnite spodnji obrazec in pošljem vam dostop.

Prosim vpišite svoj delujoči g-mail naslov. Če boste poskušali kasneje dostopati z drugih e- naslovov, povezava ne bo delovala. Ob demo verziji nimate še podpore v FB skupini in dnevnika uspehov, to je vključeno v program.

BREZPLAČNI VIDEO

Edinstveni program Znam angleščino - video lekcije za 5. razred za pokušino

Kakšna je cena?

Lahko si izberete posamezen sklop, ki stane 24,90 €.

Komplet 3 sklopov namesto 74,70 stane samo 69,90 €.

Eno leto dostopa vam podarim, torej vas program stane manj kot 2,5 € na mesec.

Ali se nakup programa splača?

Če si vzamete 10 minut dvakrat na teden, da preverite, kako napreduje otrok, se vam program splača. Tudi če ne znate nič angleščine, se lahko učita oba skupaj z otrokom. Čisto zares, tega ne trdim jaz, to mi pravijo mame, ki so že kupile program.

Za primerjavo: če bi vozili otroka na individualne ure k inštruktorju, bi za vso to snov porabili celo šolsko leto minimalno eno šolsko uro na teden. Cenovno je to približno 60-80,00 € na mesec oz. do konca šolskega leta se nabere med 600,00 in 800,00 €.

Če ste zgroženi, je celoletni tečaj v jezikovnih šolah le malo cenejši, pa še vedno vi vozite otroka celo leto enkrat tedensko. Tu pa sedita udobno doma z otrokom in v tistem času, ko bi bila v avtu, se otrok že nauči.

Kako se izvede nakup?

Spletna trgovina je trenutno še v pripravi, zato prosim izpolnite obrazec in v povratnem sporočilu vam pošljem vse podatke za nakazilo preko spletne banke.

Ko je plačilo izvedeno, prejmete dostop do video lekcij za vpisani e-naslov, ki velja 2 leti.


  Pošlji mi podatke za nakup programa

  MNENJA UPORABNIKOV:

  »Najprej vam moram povedati, da so vaše video lekcije enkratne in da se je sin po njihovem ogledu z veliko večjim veseljem lotil
  učenja angleščine. Pa tudi zame kot starša, ki sem stvari že pozabila, je to enkratna priložnost
  da znanje spet osvežim in mu lažje pomagam pri učenju.

  Hvala in lep pozdrav.«

  Alenka K.

  »Vaše video lekcije so mojo hčer tako navdušile in z veseljem je gledala in reševala, da se je snov – deli telesa – lepo naučila in celo v šoli, ko je bila vprašana, je dobila dobro oceno 3. Tega do sedaj nismo še nikoli dosegli. Najlepša hvala in lep pozdrav.«

  Saša H. M.

  “Sem zdajle prečekirala prvo lekcijo…super je..tudi meni prijetno učenje…predvsem razumljivo…in prav tole zdaj rabiva…HVALA!”

  Lidija N.

  “Ksenija, to je ravno to, kar potrebujeva s sinom. Sva si že pogledala in je zelo zadovoljen. Je celo dvakrat gledal isti video.”

  Darja L. B.